Yhteinen tapa katsoa maailmaa

Blogit ja Kolumnit
29.10.2019 • Janne Laukkanen

Yhteisöjä voidaan tarkastella juridisina oikeushenkilöinä – tai yhteiskuntatieteiden tapaan vuorovaikutuksen, ihmissuhteiden, yhteenkuuluvuuden ja yhteisten tavoitteiden ilmentyminä.

Yhteisöjä määrittelee usein myös alueellisuus, toiminta tietyn maantieteellisesti rajattavan vaikutuspiirin sisällä. Tämä alueellisuus ilmenee myös fyysisenä kokoontumisena yhteen.

Liiton juhlavuosi huipentui Messukeskuksessa järjestettyyn tapahtumaan.

Lakimiesuutisten numerossa 5/2019 palaamme useassa jutussa lokakuisen Lakimiespäivän tunnelmiin. Liiton juhlavuosi huipentui Messukeskuksessa järjestettyyn tapahtumaan. Koolla oli huima joukko juristeja!

Tällaiset tapahtumat osoittavat, että haluamme jakaa yhteisen tavan katsoa maailmaa ja löytää yhdessä ratkaisuja uuden ajan haasteisiin.

Haluamme jakaa yhteisen tavan katsoa maailmaa ja löytää yhdessä ratkaisuja uuden ajan haasteisiin.

Lakimiespäivässä K. J. Ståhlberg -mitalilla palkittu ja Lakimiesuutisissa haastateltu pääjohtaja Tiina Astola totesi mitalia vastaanottaessaan, että juristeilla on erityinen velvollisuus tehdä oikeudenhoitoa ymmärrettäväksi. Juristeina ymmärrämme, miten yhteiskunta toimii, ja siksi sen toiminnan ymmärrettäväksi tekeminen on erityinen velvollisuutemme.

Ymmärrämme myös oikeusvaltion merkityksen ja sen puolustamisen tärkeyden niin kansainvälisellä kuin kotimaisella tasolla.

”Alueellinen yhteys” ei toteudu kuitenkaan vain suurtapahtumissa kahden vuoden välein. Siksi liitolla on runsaasti tapahtumia jatkuvasti ympäri maan ja eri aiheista.

Yhteyden saavuttamiseksi liitolla on myös Lakimiesuutiset ja monet sähköiset viestintäkanavat. Fyysisen yhteisöllisyyden rinnalla käytössämme on uusia teknologian mahdollistamia tapoja jakaa ajatuksiamme ja kokea yhteisöllisyyttä.

Jokainen tykkäys ja kommentti kertoo halusta kuulua juristien yhteiseen porukkaan.

Lakimiespäivääkään ei seurattu vain Messukeskuksessa vaan sadoin silmäparein sosiaalisen median kanavissamme. Jokainen tykkäys ja kommentti kertoo halusta kuulua juristien yhteiseen porukkaan.

Kirjoittaja on Lakimiesuutisten päätoimittaja, janne.laukkanen@lakimiesliitto.fi, @LaukkanenJanne