Vilkas vuosi ja lisää luvassa

Blogit ja Kolumnit
06.06.2017 • Jore Tilander

Lakimiesliitto on kiertänyt pitkin kevättä ympäri Suomea ja vähän ulkomaillakin. Lakimiesiltoja on järjestetty Lapista Brysseliin, missä vain liittomme jäseniä asuu ja työskentelee. On ollut mukavaa seurata, kuinka suuri kiinnostus liittoa kohtaan on. Kiinnostus näkyy myös siinä, että saimme lukuisia hakemuksia Lakimiesliiton valiokuntatoimintaan. Hakijoita on enemmän kuin valiokuntapaikkoja, mutta haluamme toivottaa jokaisen toiminnasta kiinnostuneen lämpimästi mukaan lakimiesliiton toimintaan muilla keinoin.

Lakimiesliitto on suuri tapahtumien ja koulutuksien järjestäjä. Tänä vuonna olemme jo ehtineet järjestää noin 60 tilaisuutta ja lisää on luvassa.

Turun Ruisrock on odotettu kesätapahtuma, jota ihmiset kyselivät jo alkuvuonna. Porin Suomi Areenassa 12. heinäkuuta nähdään Lakimiesliiton paneeli Perustuslaki – pyhä kirjain vai kehityksen jarru? Onnistuimme saamaan mukaan varsin ajankohtaisia vaikuttajia, kuten juuri eläköityneen emeritusoikeuskansleri Jaakko Jonkan.

Satavuotias Suomi näkyy aiheena monissa tapahtumissa. Sata vuotta säännöllistä työaikaa oli otsikkona työmarkkinalakimiesten tapaamisessa kuudes kesäkuuta Vispilä-siipirataslaivalla. Myös syksyn Lakimiespäivä on mukana Suomi 100 -juhlinnassa. Finlandia-talolle saapuu kuudes lokakuuta merkittäviä vaikuttajia, joita kannattaa tulla kuuntelemaan.

Tänä vuonna lakimiehet jalkautuvat myös kaduille. Pyrimme suuren yleisön tietoisuuteen uudella tapahtumalla, jolla uskomme edistävämme lakimieskunnan näkyvyyttä. Kysy lakimieheltä -tapahtuma rantautuu syyskuussa suurien kaupunkien toreille ja turuille. Tapahtuman idea on, että kuka tahansa voi kysyä katutapahtuman aikana päivystäviltä lakimiehiltä juridiikkaan liittyvistä -asioista.

Vaikka juridiikka jatkossakin on lakimiesten työn ytimessä, näyttää siltä, että yhä useampi valmistunut lakimies työskentelee tulevaisuudessa muuallakin kuin juridiikan parissa. Kun kilpailu kovenee, reilun pelin säännöt on tehtävä entistä näkyvimmiksi. Se joka tämän ymmärtää saa parhaat työntekijät.

Työnantajilla on mahdollisuus saada käyttöönsä Lakimiesliiton kehittämä Reilu työnantaja -tunnus, jota voi käyttää rekrytointiin liittyvässä markkinoinnissa. Työpaikka, jossa on hyvä olla töissä, jossa työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan ja jossa heidän jaksamisesta pidetään huolta, on työpaikka jossa osaajat viihtyvät pitkään.