Uusi opiskelijajäsen hallitukseen

Mitä haluat hallituksen jäsenenä saada aikaan tai edistää vuoden 2019 aikana?
Haluan omalta osaltani olla mukana saattamassa Lakimiesliittoa seuraavalle vuosikymmenelle. Koen, että liiton yksi merkittävä tehtävä on lakimiesidentiteetin ylläpitäminen ja kehittäminen. Liitto edustaa kaikkia juristeja. On tärkeää, että jokainen oikeustieteen koulutuksen saanut, voi kokea liiton omakseen. Haluan pitää huolen, että esim. opiskelijoiden ja oikeustieteen tutkijoiden asema huomioidaan entistä paremmin, jotta liitto voi aidosti olla kaikkien juristien yhteinen. Tähän liittyy myös Lakimiesliiton tulevaisuus. Ensi vuonna n. 20 % oikeustieteellisiin pääsevistä opiskelijoista valitaan todistusvalinnan perusteella. 2020 määrä on tarkoitus tuplata. Liiton tulee seurata, miten tämä vaikuttaa tulevaan ammattikuntaan. Koen tärkeänä, että pääsykoevalinnasta pidetään edelleen kiinni, jotta ihmisillä erilaisista lähtökohdista on edelleen mahdollisuus tavoitella lakimiehen ammattia. Näin oikeuden parissa tulee jatkossakin työskentelemään erilaisia henkilöitä. Niin myös lakimiesidentiteetti pystyy jatkossakin kehittymään.

Mitkä ovat mielestäsi Lakimiesliiton tärkeimpiä vahvuuksia?
Lakimies identiteetin vahvistamiseenkin liittyen, Lakimiesliiton tärkein vahvuus on, että se pitää sisällään joukon erilaisia töitä tekeviä ammattilaisia. Työskentelit sitten yksityisellä tai julkisella sektorialla Lakimiesliitto pyrkii edistämään kaikkien juristein asemaa. Onkin tärkeää, että liitto onnistuu nostamaan tämän vahvuuden esiin ja aidosti edistämään kaikkien sen jäsenten etuja. Näin jokainen jäsen voi tuntea liiton omakseen.

Kerro Lakimiesliittoon liittyvä muisto tai tapahtuma siltä ajalta, kun olet ollut liiton jäsenenä?
Opiskeluaikana suosikki tapahtumani on ehdottomasti ollut ollut Liiton Arkki. Tapahtumassa pääsee tapaamaa tuttuja oikkareita ympäri Suomea ja tutustumaan uusiin mahtaviin ihmisiin. Suomen kesä tuo tapahtumaan oman lisänsä, kun esim. 2017 sai jännittää, ehtiikö laiva satamaan ennen kesän kovinta myrskyä. Purjehdus sujui kuitenkin sään puolesta rauhaisasti. Suosittelenkin tapahtumaa jokaiselle opiskelijalle. Toivottavasti tavataan siellä seuraavanakin kesänä!