”Työaikalain noudattaminen ei ole vapaaehtoista”

Keskustelua vauhditti muun muassa Helsingin Sanomissa huhtikuun lopussa ilmestynyt artikkeli, jossa kerrottiin rahoitus- ja lakialan jopa satatuntisiksi venyvistä työviikoista. Myös Suomen Asianajajaliitto on kampanjoinut kevään aikana ”Oikeus jaksaa” -teemalla.

Valtuuskunnassa aiheeseen tarttui näkyvästi muun muassa asianajaja, yrittäjä Hanna-Maria Seppä. Hän korosti, että työsuhteisten juristien ylipitkissä työviikoissa on selkeästi kyse lainsäädännön rikkomisesta, jossa vastuu kuuluu työnantajalle.

Lakimiesliiton toiminnanjohtaja Jore Tilander tiivisti valtuuskunnan keskustelun sisällön seuraavan päivänä julkaistuun blogitekstiin.

– On suorastaan käsittämätöntä, että alallamme on työpaikkoja ja työnantajia, joita pitää muistuttaa siitä, että työaikalain ja työturvallisuuslain noudattaminen ei ole vapaaehtoista, Jore Tilander kirjoittaa.

Vastuuta ei voi vierittää työn­tekijälle. Lakia ei voi rikkoa.

Tilander korostaa, että jatkuvasti ylipitkissä työpäivissä ei ole kyse ihmisten intohimosta työhönsä tai heidän tekemästään omaehtoisesta valinnasta.

– Vastuuta ei voi vierittää työn­tekijälle. Lakia ei voi rikkoa, Tilander korostaa.

Jäsenten työssä jaksamiseen panostaminen on liiton keskeinen painopiste. Palveluita on kehitetty tämän painotuksen mukaisesti. Esimerkiksi liiton työ- ja virkasuhdeasioissa neuvovat lakimiehet ja liiton uraneuvoja auttavat jäseniä säännöllisesti työkuormaan liittyvissä ongelmissa.

Jäsenten työssä jaksamiseen panostaminen on liiton keskeinen painopiste.

– Saamme työ- ja virkasuhdeneuvontaamme jatkuvasti yhteydenottoja työaikalain rikkomisesta. Näissä tilanteissa olemme aidosti avuksi. Rakentavasti ja tehokkaasti, Tilander kirjoittaa.

– Toki tiedän, että kynnys näihin palveluihin turvautumisessa on korkealla. Meidän pitää kyetä madaltamaan avun pyytämisen kynnystä. Yhteydenotot ovat tärkeitä siksi, että voimme olla avuksi vain tilanteissa, joissa tiedämme riittävän konkreettisesti, missä työpaikassa ja millä tavoin ongelmia esiintyy.

Tilander huomauttaa, että anonyymeiksi jäävät tilanteet ovat liiton kannalta vaikeita: Lakimiesliitto ei voi marssia työpaikoille tekemään tarkastuksia. Edes Aluehallintovirastot eivät kykene tekemään niitä säännöllisesti, vaikka liitto niitä kuinka vaatisi.

Lakimiesliitto ei voi marssia työpaikoille tekemään tarkastuksia.

Työkuormaan liittyvät kysymykset eivät koske yksin työntekijäroolissa toimivia. Kuormitus on tuttua myös lakialan yrittäjille.

Liitossa mietitään keinoja siihen, miten niin yrittäjä- kuin työntekijäroolissa toimivien kuormitusta voidaan lievittää tehokkaan väliintulon lisäksi vähentämällä niin viranomaisten kuin yksityisasiakkaiden synnyttämiä kohtuuttomia aikatauluja. Tilander myöntää, että haaste on kova, mutta toisaalta keskusteluhalu aiheen ympärillä on kehittynyt. Kohtuullinen työkuorma aletaan mieltää osaksi yleistä vastuullisuutta.

Lue lisää Lakimiesliiton verkkosivujen blogikirjoituksesta.