Markku Lemmetty on Lakimiesliiton seniori­toimikunnan puheenjohtaja

Markku Lemmetty

Lakimiesliiton senioritoimikunnan puheenjohtajan töiden lisäksi Lemmetyn kalenteri ja päivät täyttyvät Ystävyysseurojen liiton ja Suomi-Intia-Seuran puheenjohtajan tehtävillä.

Miksi sinusta tuli lakimies?

Uravalinta on suvun perintöä, vaikka ei se ihan itsestäänselvyys ollut. Minulla ei ollut toiveammattia, mutta lakimieskoulutus antaa laajat mahdollisuudet erilaisiin uravalintoihin.

Järjestölakimiehen tehtävät ovat myös hyvin monipuolisia. Kiinnostukseni kansainväliseen oikeuteen ja uraan myös toteutui, kun edustin Akavaa EU:n talous- ja sosiaalikomiteassa Brysselissä 90-luvulla.

Minulla ei ollut toiveammattia, mutta lakimieskoulutus antaa laajat mahdollisuudet erilaisiin uravalintoihin.

Mikä on senioritoimikunnan puheenjohtajan tehtävä?

Tärkein tehtäväni on kerätä ideoita lounasesiintyjiksi ja muuhun ohjelmaamme. Liitossa on lähes 2 000 senioria, ja olisi hienoa saada heille enemmänkin yhteistä ohjelmaa ja toimintaa.

Kun kuulen Ostrobotnian historiallisessa juhlasalissa kollegoiden puheensorinaa ja katson keskittyneitä ilmeitä hyvien alustajien esiintyessä, niin mukavaltahan se tuntuu.

Miksi senioritoimikunta on olemassa?

Sakari Sippola aloitti liiton seniorilounaat 1997. Niistä on kehittynyt sopiva tapa tavata kollegoita asiaesityksen ja lounaan merkeissä.

Liitto on koko ajan pitänyt tätä toimintaa tärkeänä osana jäsenkunnan palvelemisessa. Akavan liitoissa seniorijäsenten tilanne on hyvin vaihteleva, esimerkiksi osalla seniorit ovat järjestäytyneet omiksi järjestöikseen. Akavan puitteissa olemmekin kartoittaneet tilannetta ja suunnitelleet yhteistä toimintaa ja eläkeläisten edunvalvontaa.

Olisi hienoa, jos koko maassa seniorit aktiivisesti osallistuisivat vaikka oman alueensa lakimiestoimintaan.

Minkälaista toimintaa senioritoimikunta järjestää?

Tällä hetkellä meillä on lounastilaisuuksia ja kevätretki mielenkiintoiseen kohteeseen. Kartoitimme senioreidemme toiveita jokin aika sitten, ja pikkuhiljaa toiveita toteutetaan: ehkä yhteisiä kulttuuritapahtumia, vierailuja jne. Alustajien valinnassa tunnumme onnistuneen.

Olisi hienoa, jos koko maassa seniorit aktiivisesti osallistuisivat vaikka oman alueensa lakimiestoimintaan.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

On aina hauska tavata lakimiehiä ja muitakin ihmisiä ja osallistua kokouksiin, seminaareihin ja retkiin. Se pitää mielen virkeänä. Sauna ja avantouinti ovat hyviä rentoutumistapoja, samoin kokkaaminen.