Maija Salmi Lipiäinen on juristiprofession innokas kehittäjä

Lakimiesliiton uusi varapuheenjohtaja Maija Salmi Lipiäinen.

Varapuheenjohtajan tehtävä aukesi kesken valtuuskunnan ensi syksynä päättyvän toimikauden, koska varapuheenjohtajuutta aiemmin hoitanut oikeusneuvos Mika Ilveskero luopui toimesta aloittaessaan luottamustehtävän Tuomioistuinviraston johtokunnassa.

Salmi Lipiäinen on toiminut aiemmin muun muassa Lakimiesliiton hallituksen jäsenenä, opiskelijavaliokunnan puheenjohtajana sekä jäsenenä oikeuspoliittisessa valiokunnassa.

– Taustajärjestöni on Nuoret Juristit ry, jonka hallituksessa olen ollut useamman vuoden. Tällä hetkellä toimin NuJun varapuheenjohtajana.

Taustajärjestöni on Nuoret Juristit ry, jonka hallituksessa olen ollut useamman vuoden.

Päivätyönään Salmi Lipiäinen toimii ylitarkastajana Poliisihallituksen esikunnassa laillisuusvalvontatehtävissä. Sivutoimenaan hän on esittelijänä Yhden­vertaisuus- ja tasa-arvolautakunnassa.

Tuoreen varapuheenjohtajan mukaan häntä motivoi luottamustehtäviin kiinnostus juristiprofession kehittämistä kohtaan. Ylipäätään juridiikassa häntä innostaa sen parissa työskentelevien ehtymättömät mahdollisuudet vaikuttaa yhteiskunnan eri sektoreilla.

Nuorten tavoit­taminen on tärkeä kärkiteema.

– On loistavaa, että Lakimiesliiton toiminnan yhtenä kärkiteemana on ollut jo muutaman vuoden nuoret ammatti­laiset eli vastavalmistuneet ja uransa alkupuolella olevat juristit. Tähän teemaan panostetaan myös juuri uudistuneen strategian tärkeänä osa-alueena, hän toteaa.

– On myös tärkeää, että nuoria juristeja toimii liiton luottamustehtävissä, hän korostaa.