Lakimiesliitto: Oikeus kuuluu kaikille

Yhteiskunnassa on selvästi tilausta keskustelulle siitä, mitä oikeusvaltio tarkoittaa. Tätä keskustelua ei synnytä vain oikeusvaltion ilmeinen kriisi eräissä EU-valtioissa, vaan myös kotimainen keskustelu oikeuden saatavuudesta, toteaa Lakimiesliiton toiminnanjohtaja Jore Tilander.

Hän toteaa Lakimiesliiton tehneen perusteellista työtä määritellessään oikeuspoliittisia tavoitteita lähivuosille.

Oikeuspolitiikan lisäksi liiton toiminnan ytimessä ovat myös juristien työelämään ja koulutukseen liittyvät kysymykset.

– Oikeuspolitiikan lisäksi toimintamme ytimessä ovat myös juristien työelämään ja koulutukseen liittyvät kysymykset. Vaadimme muun muassa perhevapaauudistuksen toteuttamista ja uudenlaista ajattelua koulutuksen resursointiin, Tilander sanoo.

– Juristikoulutus ei saa olla halpaa massakoulutusta, vaan ammatillisten vaatimusten lisääntyessä koulutukseen on välttämätöntä laittaa myös lisää euroja.

Ammatillisten vaatimusten lisääntyessä koulutukseen on välttämätöntä laittaa myös lisää euroja.

Lainsäädännön kehittämisessä Lakimiesliiton painopiste on oikeuden saatavuudessa.

– Ongelmat eivät koske vain erityisen haavoittuvassa asemassa olevia, vaan esimerkiksi oikeusapuun ja oikeusturvavakuutuksiin liittyvät ongelmat estävät keskituloisiakin puolustamasta oikeuksiaan, Tilander toteaa.

Vuonna 2019 Lakimiesliitto täyttää 75 vuotta.

– ”Oikeus kuuluu kaikille” on liiton juhlavuoden 2019 teema. Toivomme sen puhuttelevan niin jäsenistöämme kuin yhteiskunnallisia päättäjiä.

Lue lisää liiton tavoitteista Lakimiesliiton sivuilta