Lakimiesliitto lahjoitti 10 000 euroa Ukrainassa tehtävään avustustyöhön

Katastrofirahaston kautta varat ohjautuvat Ukrainassa tehtävään avustustyöhön. Punainen Risti auttaa Ukrainassa muun muassa jakamalla ruokaa ja lääkkeitä. Kansainvälinen Punainen Risti on tehnyt jo vuosien ajan yhteistyötä Ukrainan Punaisen Ristin kanssa.

– Ukraina tarvitsee kaiken apumme ja tukemme. Kannustamme myös jäseniämme tukemaan mahdollisuuksiensa mukaan sitä mittaamattoman arvokasta työtä, jota monet avustusjärjestöt tässä kriisissä tekevät, totesi Lakimiesliiton hallituksen puheenjohtaja Marika Valjakka lahjoituksen yhteydessä.

Ukraina tarvitsee kaiken apumme ja tukemme.

Myös liiton verkkosivujen blogissa on seurattu Ukrainan tapahtumia.

Liiton puheenjohtaja, professori Tuula Linna muistutti heti sodan alettua sotarikoksiin liittyvän todistusaineiston keräämisen merkityksestä.

– Sotarikokset ovat kauhistuttavia tekoja, joiden pahuutta edes rikos­oikeudelliset ilmaisut ”tahallinen” ja ”törkeä” eivät riitä kuvaamaan, Tuula Linna kirjoittaa.

Sotarikokset ovat kauhistuttavia tekoja, joiden pahuutta edes rikos­oikeudelliset ilmaisut ”tahallinen” ja ”törkeä” eivät riitä kuvaamaan.

Uutisointi on tuonut nähtäväksemme hyökkäyksiä siviiliväestöä ja siviilikohteita vastaan.

– Vastuuttomuus on käsittämättömällä tasolla, kun ydinvoimalaan kohdistetaan sotatoimia, Linna jatkaa.

Linna muistuttaa, että sodan jälkeen seuraa jälleenrakentaminen. Tuo työ onnistuu kuitenkin toivottavalla tavalla vain, jos edessä ovat myös asianmukaiset sotarikosoikeudenkäynnit. Niiden onnistuminen edellyttää todisteiden tehokasta keräämistä sodan aikana.

– Virallisen tutkinnan on oltava tehokasta, jotta todisteet saadaan ajoissa talteen ja sotarikoksiin syylliset vastuuseen.