Lakimiesliiton 75-juhlavuosi näkyy jokaiselle jäsenelle

Järjestämme juhlavan aluekierroksen 17 paikka­kunnalla, 6. heinäkuuta on valtakunnallinen kesä­tapahtuma RuisRockin yhteydessä, 18. heinäkuuta osallistumme SuomiAreenaan ja juhlavuosi huipentuu Lakimiespäivään Messukeskuksessa 11.10. Me laki­miehet kohtaamme siis toisiamme ympäri Suomea. Odotan tätä! iloitsee liiton puheenjohtaja Tuula Linna.

– Juhlavuonna haluamme kiittää jokaista jäsentä panoksesta lakimieskunnan ja suomalaisen yhteis­kunnan hyväksi, toteaa puolestaan hallituksen puheenjohtaja Antero Rytkölä.

– Juridiselle tietämykselle ja sen puolustamiselle, vakaalle harkinnalle sekä asiapitoiselle argumentoinnille on todellakin tilausta tässä ajassa, Rytkölä toteaa.

Juhlan lisäksi liiton syntymäpäivä näkyy arkisessa työssä.

Järjestämme esimerkiksi upean määrän mak­suttomia urakoulutuksia ja mentorointia. Niitä ja työelämäpalvelujamme tarjoamme asiantuntijoille, esimiehille ja yrittäjille. Kaikkea toimintaa kehitetään jäsenistöltä saatavien ideoiden pohjalta.

Elämme oikeus­valtiossa, jossa juristikunta tekee hienoa työtä.

Juhlavuoden teema: oikeus kuuluu kaikille

Lakimiesliiton juhlavuoden teema on ”oikeus kuuluu kaikille”.

– Haluamme tuoda esiin oikeuden saatavuuteen liittyviä ongelmia. Elämme oikeusvaltiossa, jossa juristikunta tekee hienoa työtä. Resurssit ovat kuitenkin riittämättömät. Tämä heijastuu ongelmina niin kansalaisille kuin yrityksille, hallituksen puheenjohtaja Antero Rytkölä kuvaa.

– Vaalikevät ja juhlavuotemme antavat erityistä aihetta rohkeaan puheeseen siitä, miten oikeus ei nykyisin toteudu tasapuolisesti kaikille.

Lakimiesliiton kampanja mainitusta teemasta käynnistyy helmikuussa.