Lain takaa: Selma Mustonen, Lead Counsel, Packaging Solutions

Miksi sinusta tuli lakimies?

Alussa haaveena oli ehkä ura EU:n virkamiehenä tai jokin muu kansainvälinen toimi. Päädyin opiskelemaan Englantiin, missä syttyi aito kiinnostus oikeus­tieteeseen. Se tie vei sitten mukanaan.

Parasta työssäsi?

Joka päivä tulee eteen uusia asioita ja ongelmia, eikä tyypillisiä tai rutiini­kysymyksiä ole paljoa. Joka päivä riittää uuttaa opittavaa. Lisäksi meillä juristit ovat mukana divisioonien johtoryhmissä, mikä tarkoittaa, että pääsen ottamaan kantaa myös business-puolen asioihin.

Oletko osallistunut liiton tapahtumiin?

Olin viime vuonna mukana Lakimiesliiton mentorointi­ohjelmassa mentorina. Kokemus oli erittäin positiivinen ja koin, että sain samalla myös paljon hyviä ajatuksia omaan uraani.

Millainen on lakimies vuonna 2050?

Rutiinityö vähenee, ja juristit voivat keskittyä enemmän epätavallisiin ja kimurantteihin kysymyksiin, kun esimerkiksi standardi­sopimukset hoituvat eContracting-työkalujen kautta. Tulevaisuudessa myös edellytetään yhä enemmän kykyä ottaa kantaa kansain­väliseltä kantilta, eikä juristi voi olla vain yhden maan lain ekspertti. Tämän trendin kanssa käsi kädessä kulkee tarve sille, että juristit ylipäätään pystyvät ottamaan kantaa laajemminkin yrityksien muihin riskeihin.

Kolme asiaa, joita ilman et pärjäisi.

Kahvi: Aamun ensimmäinen asia ja samalla hetki omaa aikaa.
Lenkkarit: Liikunta on tärkein rentoutumiskeinoni, ja kaikilla työmatkoilla laukustani löytyvät lenkkarit.
Välipalat: Minulla on aina rahka- tai raejuustopurkki mukanani. Näin voin välttää yllättävän nälkäkiukun.