Kyllä opetuslapsi tietää

Blogit ja Kolumnit
12.06.2019 • Susanna Reinboth

Maailmankaikkeuden rasittavimpia tyyppejä ovat opetuslapset. Opetuslapsi on ihminen, joka uskoo Mestariinsa sokeasti.

Koska Mestari osaa muuttaa veden viiniksi ja kuolleen eläväksi, häntä ei saa rangaista riehumisesta temppelissä. Opetuslapsi ei edes usko, että Mestari on riehunut temppelissä, vaikka se olisi kuvattu videolle. Opetuslapsi vaatii koko ajan enemmän todisteita, mutta lopulta mikään näyttö ei riitä.

Opetuslapsi ripustautuu arvokkaaseen periaatteeseen, syyttömyysolettamaan. Hänelle syyttömyysolettama tosin tarkoittaa sitä, ettei Mestarista saa kertoa edes dokumentoituja faktoja, jos ne saattavat tämän kielteiseen valoon. Mestarin tekemisistä ei myöskään saa aloittaa tutkintaa, koska opetuslapsi tietää ilman tutkintaakin, ettei Mestari ole syyllistynyt mihinkään.

Vaikuttajaihmiset ympäröivät itsensä opetuslapsilla, myös Suomessa.

Vaikuttajaihmiset ympäröivät itsensä opetuslapsilla, myös Suomessa. Tämän tietää jokainen vallankäyttäjien touhuja setvinyt toimittaja. Yritäpä kertoa eliitin jäsenestä jotain ikävää, niin saat saman tien opetuslapset niskaasi.

Eräs kollega kiteyttikin, että jos tutkiva toimittaja haluaa selvitä ilman paskamyrskyä, kriittiset tutkimukset kannattaa kohdistaa köyhiin ja sairaisiin.

Otetaanpa pari opetuslapsiesimerkkiä, varmuuden vuoksi ulkomailta.

Tuore dokumentti Leaving Neverland paljastaa järkyttäviä asioita vuosikymmen sitten kuolleen megatähden Michael Jacksonin suhteesta kahteen lapseen. Hän otti pojat asumaan luokseen kotiinsa Neverlandiin, kun he olivat 7- ja 10-vuotiaita. Dokumentissa pojat kertovat, kuinka heidän idolinsa alkoi käyttää heitä järjestelmällisesti hyväkseen.

Kaikki tapahtui poikien äitien silmien alla, sillä myös he olivat täysin sokaistuneita maailmantähden huomiosta.

Faneilla oli vankka usko Jacksonin syyttömyyteen, eikä dokumentti sitä muuksi muuttanut.

Helsingin Sanomat pyysi kolmea Jackson-fania katsomaan dokumentin ennen kuin Yle esitti sen maaliskuussa. Ja kyllä, faneilla oli vankka usko Jacksonin syyttömyyteen, eikä dokumentti sitä muuksi muuttanut. Heidän mielestään dokumentissa ei esitetty mitään todisteita Jacksonin syyllisyydestä.

”Jos ei tiedä yhtään taustoista, eikä ole ottanut asioista itse selvää, niin elokuva voi tuntua vakuuttavalta. Varmaankin se saa helposti ajattelemaan, että Michael Jackson on syyllinen”, yksi heistä sanoi. He korostivat, että Jackson on oikeudessa todettu syyttömäksi.

Jacksonin opetuslapsia on maailmanlaajuisesti järkyttänyt se, että dokumentti on leimannut tähden lasten hyväksikäyttäjäksi. Toisaalta he eivät lainkaan arkaile leimata hyväksikäytöstä kertoneita poikia – nyt jo aikuisia miehiä – valehtelijoiksi, joita motivoi raha ja katkeruus.

Opetuslasten mielestä poikien kertomusta ei millään tavalla tue esimerkiksi se omituisuus, että Jackson halusi nukkua samassa sängyssä lasten kanssa. Opetuslapsi kyllä tietää, mitä siellä sängyssä tapahtui tai ei tapahtunut. Hän on ottanut asioista selvää.

Opetuslapset pitävät tämän maailman diktaattorit vallassa ja heittelevät tukkeja tielle, kun eliittiä yritetään saada vastuuseen tekemisistään.

Toinen esimerkki uskollisten opetuslasten ympäröimästä hahmosta on Wikileaksin perustaja ja lähetystötonttu Julian Assange. Hänen opetuslapsillaan on varma tieto, ettei Assange ole Ruotsissa raiskannut tai käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen ketään, toisin kuin kaksi naista väittää. Miten he tämän tietävät ilman esitutkintaa, on jäänyt hämäräksi.

Opetuslapset eivät ole pelkästään rasittavia. He ovat pelottavia, koska he nostavat Mestarinsa lain yläpuolelle. Juuri opetuslapset pitävät tämän maailman diktaattorit vallassa ja heittelevät tukkeja tielle, kun eliittiä yritetään saada vastuuseen tekemisistään.