Kuusi käännekohtaa: Kasvavan liiketoiminnan aika

Muutto henki osaltaan 70-luvun työmarkkina-ajattelun päätöstä ja 80-luvun markkinatalousvetoista ajattelua. Liitto teki pesäeroa Akavaan ja halusi luoda vahvempaa omaa identiteettiä.

Aatteellisen toiminnan rinnalle haluttiin luoda kaupallista julkaisutoimintaa.

Ajan henkeä kuvasti myös Lakimiesliiton kustannustoiminnan raju laajentaminen. Aatteellisen toiminnan rinnalle haluttiin luoda kaupallista julkaisutoimintaa.

Vuosikymmenen puolivälissä Lakimiesliiton Kustannus Oy:n nimi muutetiin Kauppakaareksi. Toiminta laajeni nopeasti muun muassa yritysostoin, ja 90-luvun alussa henkilöstöä oli jo 250.

Kasvava liiketoiminta johti sisäisiin keskuste­luihin siitä, onko kaupallinen toiminta liiton toi­minnan ydintä.

Kasvava liiketoiminta johti sisäisiin keskuste­luihin siitä, onko kaupallinen toiminta liiton toi­minnan ydintä.

Kauppakaaren johdossa yritystoimintaa haluttiin puolestaan kehittää. Yritystoiminnan myynnistä käytiin 90-luvun alussa kiivasta keskustelua liiton päättävissä elimissä.

Lopulta liiton ja sen omistaman yritystoiminnan tiet erkanivat toisistaan niin paljon, että liitto luopui vuonna 1999 Kauppakaaresta vaihtamalla sen osakkeet Talentum Oyj:n omistuksiin.

Juttusarjassa esitellään Lakimiesliiton historian merkkipaaluja. Lakimiesliiton historiasta julkaistiin tuore teos ”Oikeus ja kohtuus – Lakimiesliitto 1944–2019” Lakimiespäivän yhteydessä 11.10.2019. Lue aiemmat jutut Lakimiesliiton perustamisesta, Suomen Laki -teoksen kustantamisesta, Opiskelijajärjestöjen tulosta liiton jäseniksi ja 1970-luvun tapahtumista.