Jenna Vuorela on Lakimiesliiton viestinnän suunnittelija

Aiemmin Vuorela on työskennellyt viestintätehtävissä pienessä teknologiayrityksessä Keski-Suomessa, työyhteisö­viestintäprojektissa VR:llä ja viestintätoimisto Ellun Kanoilla.

Mikä sai sinut opiskelemaan viestintää?

Lukion jälkeen pohdin pitkään, mikä minusta oikein tulee isona. Vaihtoehtoja olivat opinnot ravitsemustieteistä ja kauppatieteistä valtio-oppiin.

Lopulta kuulin vähän sattuman kautta Jyväskylän yliopiston viestinnän koulutusohjelmasta, josta otin selvää ja päätin hakea. Ja onneksi hain! Opiskeluaikana minulle valkeni, miten alassa yhdistyy moni kiinnostuksen kohteeni.

Mitä viestinnän suunnittelijan työhön kuuluu?

Suunnittelen, toteutan ja kehitän monikanavaisesti Lakimiesliiton päivittäistä jäsen- ja verkkoviestintää. Kynäni jälki näkyy niin somekanavissamme kuin uutiskirjeissämme. Opiskelija­koordinaattoreiden kanssa kehitämme ja suunnittelemme oikkariviestintää, ja vastaan myös Oikeusguru-kilpailun viestinnästä.

Viestintää tarvitaan aina siellä, missä tapahtuu.

Viestintää tarvitaan aina siellä, missä tapahtuu, joten viestinnän suunnittelijana teen tiivistä yhteistyötä myös muiden tiimien kanssa.

Mitä työ Lakimiesliiton viestinnässä antaa sinulle?

Mahtavat työkaverit, loistavan tiimin ja ammatillisia haasteita. Erittäin kehittämisorientoituneena viestijänä nautin, kun saan viedä organisaation viestintää kokonaisvaltaisesti eteenpäin.

Työ Lakimiesliiton viestinnässä on onnekseni vienyt mukanaan niin brändistrategian pariin kuin visuaalisen viestinnän uudistamisprojektiin.

Miten pidät huolta jaksamisestasi?

Tanssimalla! Palasin alkuvuodesta tauon jälkeen kilpatanssiharrastuksen pariin. Pari tuntia tanssisalilla saa unohtamaan kaiken muun.

Kolme asiaa, joita tarvitset päivittäin?

Luovuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja kykyä poimia olennainen.