Artikla ry yhdistää Lapin yliopiston oikkarit

Miksi yhdistys on olemassa?

Artikla on Lapin yliopistossa oikeustieteellisessä tiedekunnassa opiskelevia varten, ja se tarjoaa tukea opiskeluun ja vapaa-aikaan. Rovaniemellä suuri osa opiskelijoista tulee muualta ja on kaukana kotoa. Pyrimme siihen, että ihmiset viihtyvät ja tutustuvat ja että opiskelu on kaikille mukavaa aikaa.

Meillä on hyvät yhteydet tiedekuntaan ja voimme ottaa kantaa opintoihin liittyviin asioihin: esimerkiksi poolien eli opintojaksojen sisältöihin.

Meillä on hyvät yhteydet tiedekuntaan ja voimme ottaa kantaa opintoihin liittyviin asioihin.

Millaista toimintaa jäsenille on tarjolla?

Tutustumme tulevaisuutemme alaan ekskursioiden, esittäytymisten ja yhteistyön kautta. Kaamos ry eli alumniyhdistyksemme on läheinen yhteistyökumppani. Järjestämme seminaareja ja luentoja. Meillä on runsaasti kulttuuri- ja liikuntatoimintaa. Rastitapahtuma Poronkusema on Pohjois-Suomen suurin opiskelijatapahtuma. Ympäri Pohjoismaita pääsee luomaan kontakteja Nordiska Sekretariatetin ja pohjoismaisten kv-viikkojen kautta.

Ja tietysti juhlimme yhdessä. Tänä vuonna julkaisimme 40-vuotisjuhlakirjan ja juhlistamme vuotta monin eri tavoin.

Miten toimintaan pääsee mukaan?

Liittymislomake löytyy artikla.fi-sivustolta Jäsenelle-osion alta. Jäseneksi – eli Artistiksi – pääsee täyttämällä lomakkeen ja maksamalla liittymismaksun, joka on tänä vuonna 60 euroa. Maksu maksetaan vain kerran koko opiskeluajalta.

Hallitus hyväksyy jäsenet, ja uusi jäsen saa opiskelijakorttiinsa jäsentarran. Käytännössä lähes kaikki Lapin yliopiston oikeustieteen opiskelijat tulevat mukaan yhdistykseen.

Käytännössä lähes kaikki Lapin yliopiston oikeustieteen opiskelijat tulevat mukaan yhdistykseen.

Mitä Artikla antaa Artisteille?

Olennaisimpana yhteisöllisyyden tuntua. Olet osana jossain ja pääset mukaan kaikkeen, esimerkiksi suljettuun Facebook-ryhmään. Verkostoidut nykyisiin ja tuleviin alamme ihmisiin.

Artiklan jäsenenä olet automaattisesti myös Lakimiesliiton opiskelijajäsen ja pääset hyödyntämään Lakimiesliiton palveluja ja etuja. Pääset samalla heti osaksi koko suomalaista juristiyhteisöä.

Ja saavathan jäsenemme myös erilaisia etuja kaupoista, ravintoloista ja nyt myös laskettelukeskuksista. Ja tietenkin oikeuden käyttää haalareita!

Artistit ovat vahva ja tiivis porukka, jossa meininki on todella hyvää.

Terveiset jäsenyydestä kiinnostuneelle

Ehdottomasti kannattaa lähteä mukaan! Artistit ovat vahva ja tiivis porukka, jossa meininki on todella hyvää. Kaukana kotoa on upeaa, kun voi aina liittyä joukkoon, kun näkee bolognanpunaiset haalarit. Lapissa on rento meininki, täällä voi mennä ja tulla sillä tyylillä kuin haluaa.

Kysymyksiin vastasi Artikla ry:n puheenjohtaja Emilia Haapalainen.