Anna Pitkänen on Lakimiesliiton jäsenpalvelu­valiokunnan puheenjohtaja

Myös yhteisten asioiden hoitaminen on aina innostanut Pitkästä, ja hän on osallistunut Tuomariliiton ja nyt Lakimiesliiton toimintaan hallituksen jäsenenä ja jäsenvaliokunnan puheenjohtajana.

Mikä on jäsenpalveluvaliokunnan tärkein tehtävä?

Jäsenpalveluvaliokunnan työ on Lakimiesliiton ydintoimintaa. Valiokunta yhdessä Lakimiesliiton toimiston kanssa pyrkii huolehtimaan siitä, että liiton jäsenille on tarjolla monipuolisesti ammatillisesti hyödyllisiä palveluita, kuten koulutuksia ja jäsenetuuksia. Lisäksi haluamme tarjota jäsenille mielekkäitä tapahtumia.

Miten sinusta tuli lakimies?

Lakimiesura on haaveeni lapsuudesta saakka. Tiesin toiveammattini jo ala-asteella.

En osaa sanoa, mistä tulevaisuuden urasuunnitelmat saivat alkunsa, ehkä amerikkalaisista asianajosarjoista tai nuorisokirjallisuudesta tai siitä, että äitini oli aikanaan hakenut ja päässytkin Turun oikeustieteelliseen tiedekuntaan. Hän suoritti kuitenkin kauppatieteen maisterin tutkinnon Tampereen yliopistosta, mutta hänelle jäi aito kiinnostus oikeustieteellisiin kysymyksiin.

Perustyö eli oikeudellisten asioiden ratkaiseminen säilyy edelleen samankaltaisena, vaikka työntekotavat muuttuisivatkin.

Millaista on lakimiehen työ 2050?

Digitaalisuus ja tekoäly varmasti muokkaavat lakimiehen toimenkuvaa, mutta rohkenen uskoa, että perustyö eli oikeudellisten asioiden ratkaiseminen säilyy edelleen samankaltaisena, vaikka työntekotavat muuttuisivatkin.

Kolme asiaa, joita tarvitset työssäsi päivittäin?

Oivallusta, luovuutta ja kokonaisuuksien hallintaa.

Minulle musiikki on tärkeä hyvinvoinnin lähde.

Miten pidät huolta omasta hyvinvoinnistasi?

Minulle musiikki on tärkeä hyvinvoinnin lähde. Pidän laulamisesta ja soittamisesta. Laulan kuorossa ja soitan harrastelijabarokkiorkesterissa viulua.